Arkiwera

Fotografi av Christos. Samt rubriken: 4 frågor till Christos, LIA-student hos Arkiwera och ArkivIT

Att göra sin LIA-period hos oss på Arkiwera och ArkivIT

Under hösten har vi på Arkiwera och ArkivIT glädjen att ta emot en LIA-student från yrkeshögskolan Newton. LIA står för ”lärande i arbetet”. Christos har när detta skrivs hunnit med 2 veckor hos oss. Vi passade därför på att ställa några frågor till honom om förväntningar och de första intrycken. 

Vad är det du pluggar?

Jag studerar systemutveckling med inriktning på .NET vid Newton Kompetensutveckling. Utbildningen täcker fullstack-lösningar, men med särskilt fokus på backend-utveckling.

Hur hittade du till ArkivIT och Arkiwera?

Jag fick upp ögonen för ArkivIT efter att Tom Jonsson, konsultchef på företaget, höll en föreläsning på min skola. Eftersom jag är väldigt intresserad av datahantering, som är en central del av e-arkivering, fångade ArkivITs arbete genast mitt intresse.

Vad ser du fram emot att få lära dig hos ArkivIT och Arkiwera?

Jag ser fram emot att lära mig mycket, framför allt att få arbeta med datahantering i en verklig produktionsmiljö och att fördjupa mina kunskaper inom relevanta verktyg och arbetsprocesser.

Vad är dina första intryck efter de två inledande veckorna?

Miljön här är mycket välkomnande och hemtrevlig. Jag har fått utmana mig med spännande arbetsuppgifter och samtidigt utforska nya teknologier, vilket har varit både lärorikt och roligt. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta min praktik hos Arkiwera!

Vill du veta mer om hur det är att vara utvecklare eller till exempel arkivarie hos oss? Hör gärna av dig på info@arkiwera.com så berättar vi mer.